torstai 21. lokakuuta 2010

Eläinten vallankumous, eli toiset eläimet ovat tasa-arvoisempia kuin toiset

Olipa kerran uskonnollinen yhteisö. Sen jäsenet päättivät, että mies on parempi kuin nainen. Mies on älykkäämpi ja vähemmän himokas. Väitteidensä tueksi he siteerasivat pyhiä kirjoituksiaan, jotka eivät ulkopuolisille merkinneet mitään. Tiukan paikan tullen he viittasivat tieteellisiin tutkimuksiin, joissa verrattiin miehen ja naisen aivojen kokoa. Koska mies on parempi kuin nainen, vain mies saa nousta johtavaan asemaan yhteisössä. Kun naiset vaativat tasa-arvoa, heille vakuutettiin kaikkien jo olevan tasa-arvoisia. Erot johtuvat vain aineellisesta kehosta. Pohjimmiltaan jokainen on henkinen sielu.

On monta perusteltua tapaa olla alempiarvoinen kuin toinen, mutta kaikki ovat saman arvoisia jumalan edessä. Näin he uskoivat. Muut ihmiset puistelivat päätään, mutta eivät jaksaneet tuohtua asiasta. Eiväthän he edes kuuluneet moiseen yhteisöön. Tuo outo uskonto tuli jostain kaukaa Intiasta, jossa oli kastijako ja ties mitä kamalia leskenpolttajaisia. Ei meidän uskonnossa syrjitä ketään, ihmiset sanoivat.

Mutta sitten: Olipa kerran poliittinen puolue. Sen jäsenet päättivät, että hetero on parempi kuin homo. Hetero haluaa elää perinteisessä perheessä ja hän on vähemmän himokas. Väitteidensä tueksi he siteerasivat pyhiä kirjoituksiaan, jotka eivät ulkopuolisille merkinneet mitään, mutta joiden olisi pitänyt merkitä. Hehän edustivat valtauskontoa eivätkä mitään hihhuliseurakuntaa itäisiltä mailta! Tiukan paikan tullen he viittasivat tieteellisiin tutkimuksiin, joissa verrattiin kahden vanhemman perheitä sellaisiin, joissa toinen vanhemmista oli vaikkapa kuollut. Kyllä se lapsi kaipasi isäänsä! he huudahtivat voitonriemuisina. Koska hetero on parempi kuin homo, vain hetero sai nousta johtavaan  asemaan yhteisössä tai mennä alttarin edessä naimisiin. Kun homot sanoivat haluavansa tasa-arvoista kohtelua, heille vakuutettiin kaikkien olevan yhtä syntisiä.Vihaa syntiä, älä syntistä. Pohjimmiltaan jokainen on hetero, he sanoivat.

5 kommenttia:

 1. Eläinten vallankumoukseen voi tutustua nyt myös Marjiksen Kirjamielellä-blogin kautta:
  http://kirjamieli.blogspot.com/

  VastaaPoista
 2. Siinä on yksi syy, miksi tarvitaan kirjailijoita. Heillä on taito etäännyttää asiat niin, että ne paljastuvat kokonaan. Lähelle on joskus kauhean vaikea nähdä.

  VastaaPoista
 3. Tuttu kirja jo opiskeluajoilta. Ajatonta asiaa kansien välissä. Itsensä ylentäjiä ja toisten alistajia on aina ollut - ja tulee aina olemaan, mutta ei meidän vahtivuorolla! :D

  VastaaPoista
 4. Se on tyypillistä ihmisluonnolle mennä ryhmiin ja ajatella, että "nuo muut on väärässä" ja se isoin ryhmähän voittaa. Sen perusteella yhteiskunnatkin on rakennettu. Ikävä kyllä tällä toimintatavalla tallotaan monien (yksilöiden) oikeuksien päälle. Ja näin tulee aina olemaan!

  VastaaPoista
 5. Pistää raivoksi nuo uskonnollisia tekstejä aseinaan käyttävät ahdasmieliset ihmiset. Samoilla teksteillähän voisi todistaa ihan mitä muutakin tahansa. Vaikka että avaruusolennot hallitsevat maailmaa. Kyse taitaa loppujen lopuksi olla pelosta. Alistajat ja osoittelijat pelkäävät, että mitä jos itse ei olekaan niin suuri ja viisas ja kunnollinen. Tämän pelon voi kätevästi puhaltaa pois fanaattisilla julistuksilla. Ripustautua niihin ja nousta vielä seisomaan niiden päälle niin, että tuntee itsensä suuremmaksi kuin muut.

  VastaaPoista