keskiviikko 22. joulukuuta 2010

Joulumieltä!

Vein Helsingin keskustan kahdelle romanialaiskerjäläiselle kupilliset kuumaa kahvia. Niin monesti olen heidän ohitseen kulkenut, vaikka varsinkin toinen heistä on jo hyvin iäkäs. Olen hoitanut ja hoivannut sen ikäisiä (ja kuntoisia) ihmisiä töikseni - ja nyt vain kuljen ohitse ikään kuin ihminen olisi halpa ja arvoton mytty. Se on väärin. 

Kupillinen kuumaa maksaa euron, ja kaikille meistä tuli hetkeksi hyvä mieli. En minä tällä mitään ongelmia ratkaise, kunhan käyttäydyn vain niin kuin ihminen itsekin.

3 kommenttia:

 1. Minä annan usein katusoittajille kolikon Malmin asemalla. Soittajissa on erimaalaisia ja heillä erilaisia instrumentteja. Pieni kolikko, mutta kuitenkin ystävällisyyden ja arvonannon osoitus.

  VastaaPoista
 2. Oikein hyvää joulua sinulle. Todella hienoa, että annoit oikeasti kahvia ja aikaasi tuntemattomalle ihmiselle. Tuli jouluinen mieli. :)

  VastaaPoista
 3. Viime jouluna tuli ostettua lahjoja vähävaraisten lasten kuusen alle, mutta nyt jäi väliin. Jotain pientä pitäisi aina tehdä, mutta jotenkin sitä antaa arjen voittaa ja ajattelee, että kyllä sitä kerkeää toisena päivänä.

  Kiva idea tuo kahvikupponen ja varsinkin näillä keleillä!

  VastaaPoista