tiistai 28. joulukuuta 2010

Tekisi mieli kiroilla

Kirjallisuustieteen tuntiopetuksen määrärahoja on leikattu yli puolella! Mitä tämä oikein merkitsee? Olin ilmoittautunut Sanna Nyqvistin tyylintutkimus-kurssille, mutta eikös vain sekin peruttu. Muutama kurssi pidetään, mutta niitäkin saksitaan lyhyemmiksi.

Näin nopeasti kaupallisuus änki itsensä yliopistoon ja tässä on tulos. Sellaiset kurssit, joilla on yhteisrahoitusta jonkin muun tahon kanssa, pidetään toki, ja vakituisen henkilökunnan kurssit saavat jäädä ohjelmaan. Onhan sekin jotain.

"Kuka edes piittaa traumakerronnasta tai kuvataiteista fiktiossa? Kuka niitä rahoittaisi? Ai ihan tyylintutkimusta? Traumaa? Luuserien ja homojen hommaa", tuumii Herra Rahakas ja sivelee partaansa.


Todella ikävä tämä viime tingassa informoitu tilanne on niille opiskelijoille, joilta putoaa kevään lukujärjestyksestä useita kursseja. Milläs he korvaavat puuttuvat kurssit, kun niitä ei yksinkertaisesti järjestetä? Tällä tavallako opiskelijoita kannustetaan valmistumaan nopeammin? Vaikea valmistua, kun ei ole kursseja tarjolla. Sitä paitsi humanisteille on olennaista, että tarjolla on useita polkuja, paljon vaihtoehtoja räätälöidä oma koulutus ja antaa itselle aikaa tutustua laajalti omaan aineeseen.

Selittäkää tämä minulle, laitoksemme johtaja Hannes Saarinen ja arvoisa dekaani Anna Mauranen.


4 kommenttia:

 1. Hannes Saarinen? Ei siis historioitsija Hannes Saarinen vaan joku muu Hannes Saarinen? Anyway, karulta kuulostaa meno. Ajan henki - ajan suunta...

  VastaaPoista
 2. Historioitsija Hannes Saarinen on filosofian, historian, kulttuurin ja taiteiden tutkimuksen laitoksen johtaja. Professori Anna Maurasen erityisvastuualueisiin kuuluvat tutkimusasiat, henkilöstö- ja talousasiat, tila-asiat sekä yleishallinto- ja sopimusasiat.

  Miellyttäviä ja asiansa osaavia ihmisiä, varmasti. Opiskelijat toivoisivat selitystä heiltä näistä nopeista ja täysin yllättävistä peruutuksista.

  VastaaPoista
 3. :( ikävä kuulla tällaisesta. Tsemppiä.

  VastaaPoista
 4. Nämä viime aikaiset juuri humanistisiin aineisiin kohdistuneet leikkaukset, supistukset ja muut dissaukset ovat kyllä todella turhauttavia ja masentavia. Niitä on kiroiltu myös omassa oppiaineessani folkloristiikassa :(

  VastaaPoista