Sormet sahramissa - ruokaa ja kirjoja Intiasta.
Kannen suunnittelu: Satu Ketola. Kannessa oleva valokuva: Anna Kortesalmi.
Yksi tämän kirjan erityispiirteistä on muuten se, että kaikissa valokuvissa on oikeasti syötävää ruokaa tai juotavaa juomaa. Mikään ei ole studiossa kyhättyä feikkiä, kuten keittokirjoissa niin usein. Monestihan keittokirjojen kuvissa vihannekset ovat puoliraakoja ja annoksia on kiillotettu öljyllä tai hiuslakalla.
Meillä kaikki on aitoa, ja kaikki on kuvausten jälkeen oikeasti syöty.
Meillä kaikki on aitoa, ja kaikki on kuvausten jälkeen oikeasti syöty.
Mitä pidätte kannesta? :)
Lämmin, mausteinen tunnelma:-)
VastaaPoistaTosi hieno!
VastaaPoistaAivan ihana kansi!:)
VastaaPoistaNäyttää tosi hyvältä! Ihailin kantta jo siinä Avaimen syksyn katalogissa. :) Kannen sävyt sopivat syksyyn mahtavasti.
VastaaPoistaJa hyvää kierätystä, että ruokia ei ole heitetty kuvauksen jälkeen pois! :D
Siitä tulee ihana! Houkutteleva ja herkullinen. Ja nimi on tosi hyvä, piti jo aiemmin kehua!
VastaaPoistaOnnittelut uutukaisesta, tuo kansi on aivan ihana! :)
VastaaPoistaHieno kansi, heti kiinnostaa että mitä kupissa on. Teetä? Maitokahvia? Kaakaota? Mitä? Nimi ja värit saavat myös kiitokset!
VastaaPoistaOlen tietenkin jäävi, mutta musta tämä vaikuttaa nyt jo just niin mahtavalta kuin uskalsin ekojen speksien perusteella toivoakin. ;) Ja nimenomaan: eläköön AIDOT kuvat! Mun omat kokemukset aasialaisen ruuan kokkauksesta on enimmäkseen just niitä kumman keltaisia tai vihreän harmaita mössöjä, jotka on aika kaukana keittokirjan värikkäistä ja herkullisista fotoista...
VastaaPoistaKovin punainen! Ja siis hieno. Miten mä ajattelin, että se keltainen väri jotenkin kuuluuisi joukkoon?
VastaaPoistaNaurattaa samalla tuo Inan kommentti, kun meillä kaikki ruoat ovat juurikin sitä keltaista ja kuvat ihan juuri sellaisia keltaisia möykkyjä ;D
Kyllä kiinnostaa katsella kuvia ja miten kirjat liittyvät kirjassa ruokaan?
Milloin kirjan saa käsiin?
Hei Seija onpa todella houkutteleva kansi ja nautittava nimi! Minä en juurikaan kokkaile, mutta tähän kirjaan tarttuisin ja nuo kirjatkin kiinnostaa!
VastaaPoistaMyönteistä kritiikkiä: minullakin tulee sahramista mieleen keltainen. Nyt kansikuva viittailee joulunaikaan (amaryllis+tontun punainen). Ja kuvassa on minusta liikaa tavaraa.
VastaaPoistaSahraminkrookus olisi ollut aika hyvä.
Mutta sisältö varmasti on maukasta ;)
Onpa upea kansi! Viettelevän herkullinen punainen. Ja ottaen huomioon, että sahrami on punaista, sopii loistavasti nimeen tuo väri ;) Eikös täällä ihmiset kokkaa lainkaan sahramilla, kun kuvitellaan sahramia keltaiseksi? :O
VastaaPoistaMielettömän hieno :)
VastaaPoista-Johanna
Oli pakko käydä vilkaisemassa niitä aasialaisia keittokirjoja kotimatkalla ja erottuuhan tämä kivasti niistä muista ehkä juuri sen takia, että kannessa ei ole sitä keltaista. Ehkä vähän juhlavamman näköinen kannestaan.
VastaaPoistaJoo, meillä tosiaan ruoka on aina keltaista, väri tulee kurkumasta, ja siksi liitän sen (värin) aasialaiseen ruokaan. Jos ihan tarkkoja ollaan, niin meillä ei tehdä intialaista ruokaa, vaan siitä naapurista (mikä on aika sama asia). No joo, oli vain pakko käydä korjaamassa tuo käsitys keltaisesta - tiedän kyllä mistä se väri tulee ;D
Kansi on viimeisen päälle upea, houkuttelee jopa tämmöistä koti- ja keittiökammoista ihmistä tutustumaan kirjaan. Miksi kannen pitäisi olla keltainen, vaikka sahrami mainitaan? Intiassahan on kuukin kuumempi.
VastaaPoistaMari A: Höh, taisi olla vähän turhan töksähtävä tuo meikäläisen kysymys hymiöineen, ei ollut tarkoitus :) Ja tuleehan sahramillakin toki keltaista, kun sen sekoittaa esim. valkoiseen riisiin, vaikka sahrami itse onkin punaista. Samalla tavallahan maalatessakin tehdään keltaista, sekoitetaan tilkka punaista valkoiseen. Niin että varmaan se on ymmärrettävää, että yhdistää sahramin siihen keltaiseenkin. Itselleni vain sahramin väri on nimenomaan se sahramin väri eli punainen eikä se sahramilla maustettu lopputulos, joka on keltainen.
VastaaPoistaJoka tapauksessa lyhyestä olisi ollut virsi kaunis: minusta tuo kansikuva on hyvin houkutteleva! :D
Kiitos kaikille ihanista kommenteista! Täällähän on ollut vilskettä. :)
VastaaPoistaKirja tulee ulos lokakuussa.
Ina: Miten ihmeessä saat ruoasta vihreänharmaata?? :D
Ja Hanna: meillä on kauhea kiusaus pitää kupin sisältö salaisuutena ilmestymiseen asti. ;)
Kaunis ja tulinen kansi!
VastaaPoistaTodella upea kansi kirjallasi. Minullekin tulee kyllä sahramista mieleen "kesar" eli tulisen oranssi, hindu-fanaatikkojen lempiväri :) Tästä tulee varmasti mielenkiintoinen kirja...
VastaaPoistaMiten olet muuten valikoinut reseptejä kirjaasi varten? Ovatko ne kenties bengal-vaikutteisia ja sellaisia reseptejä, joita itse käytät kotona päivittäin?
Kiitoksia. :)
VastaaPoistaKäytän itse kirjan reseptejä joko lähes päivittäin tai sitten juhlatilanteissa. Monet resepteistä olen oppinut Intiassa ja jotkut ovat hyvin perinteisiä; osan olen kehitellyt itse.
Sahrami on hauskan moniselitteinen väri: toisaalta sitä suosivat munkit, toisaalta se on ylellinen lemmennostattaja.