tiistai 12. heinäkuuta 2011

Riittävän hyvä kirjailija

Kirjoitin otsikon aiheesta ja Lahden kansainvälisen kirjailijakokouksen ihanasta ilmapiiristä Avaimen nettisivuille. Kuukauden jutun suora linkki tässä, olkaapa hyvä. :)

4 kommenttia:

 1. Sanailit hyvin, monestakin asiasta, tuossa tekstissäsi. Kiitos !

  Eräs niistä ovat nämä ihmehokemat ja jankutukset, kuten tuo "kill your darlings" jonka olen kuullut ja nähnyt vedettävän hihasta aivan liian helposti ja olevan aivan muussa käytössä kuin missä se alunperin on ollut.

  VastaaPoista
 2. Minäkin pidin tekstistäsi Seija. Se herätti monia ajatuksia ja erityisesti oivalluksen siitä, että pelokas ja nöyrä ei tosiaan tarvitsisi aina olla. Ehkä teksteistämme tulisi parempia, jos osaisimme täysin unohtaa ulkoisen maailman ja ohjeistukset? Toisaalta, tämä taitaa sujua kirjailijoilta pääosin yleensä helposti, ehkä vain juuri nuo suuret tunteet poikkeuksena, kun niiden kuvauksista tulee helposti kliseemäisiä.
  Lisäksi heräsi kateutta yhteistä viikkoanne kohtaan. :) Oli varmasti tosi kiinnostava tapahtuma.
  Kiitos muuten vielä Äinään kirjapäivistä.

  VastaaPoista
 3. Hieno ja lohdullinen kirjoitus!

  Olen viime aikoina miettinyt paljon sitä, miksi nykyaika on niin julma, että kaikkien huulilla on hokema asiassa kuin asiassa "pitäisi".

  Miksi pitäisi? Miksi pitäisi olla jotakin muuta kuin on tai tehdä jotakin muuta kuin tekee? Miksi ei riittäisi ihan tällaisena? Riittävän hyvä on sen tähden ihan napakymppi otsikko. Me riitämme. Te riitätte. Minä riitän. Eikö vain? :-)

  Itse naputtelen hitaanlaisesti harrastusmielessä pitkää käsikirjoitusta, josta mieleen putkahtelee tuon tuosta monenlaisia pitäisi-ajatuksia. Niitä seuraa tietysti ei tarpeeksi -ajatukset. Aihe ei ole tarpeeksi kiinnostava. Minä en osaa kirjoittaa tarpeeksi koskettavasti. Ja niin edelleen. Nappaan tästä mukaani tämän riittävä-ajatuksen, ja jatkan kepeämmin matkaa. Kiitos!

  VastaaPoista
 4. Kiitos, kaikille. :)

  Hirlii: joo, ällöän ihmehokemia ;D Toinen sellainen on "show, don't tell"... Kyllähän tekstistä on aina karsittava asioita ja turhat selittelyt tiivistettävä pois. Mutta tapa jolla puhumme asioista, luo osaltaan myös todellisuutta, jossa elämme.

  Hanna: Äinäällä oli tosi mukavaa! Ensi vuonna uudestaan? Lisään blogiin valokuvia Äinään kirjapäivistä heti, kun sisko ne mulle meilaa.

  Paula: minusta on ihanaa, että Kuukauden juttu kosketti niin monia. Me todellakin olemme ihan tarpeeksi ja riittäviä!

  VastaaPoista