torstai 21. heinäkuuta 2011

sunnuntai 17. heinäkuuta 2011

Kaksi viikkoa kirjoittamista

Kaksi intensiivistä viikkoa sanojen ja lauseiden parissa kului nopeasti. Ensimmäisellä luin romaanitekstiä ääneen, tein paperille punakynämerkintöjä ja sitten korjaukset tiedostoversioon. Olen tyytyväinen ja vauhkon hurmioitunut. Luulen, että sain aikaiseksi myös muutaman varteenotettavan kansikuvaehdotuksen. Munatemperalla, tietenkin.

Toisella viikolla työstin sahramikirjaa. Mieleeni muistui lisää tarinoita Kolkatan ajoilta. Haluan ehdottomasti jakaa ne lukijoiden kanssa, joten reseptien esittelyanekdoottien hiomiseen meni aikaa. Se kyllä kannatti: nyt mukana on ripaus Bollywoodia ja tujaus viskiä. Ja vegaanivinkit. Lokakuu tulee pian, ja sitten on kirja ulkona!

*****


Kuvan sahramikrookus on linkitetty GourmetSleuth-sivuilta.

tiistai 12. heinäkuuta 2011

Riittävän hyvä kirjailija

Kirjoitin otsikon aiheesta ja Lahden kansainvälisen kirjailijakokouksen ihanasta ilmapiiristä Avaimen nettisivuille. Kuukauden jutun suora linkki tässä, olkaapa hyvä. :)

lauantai 9. heinäkuuta 2011

Louhi

Eilen Sammatissa Louhi! Ohjannut opiskelukaverini yliopistolta, Johanna Torasvirta. 

Todella hienoa, väkevää teatteria. Tarina kertoi Pohjolan emännästä - tunsin oloni mystisellä tavalla kotoisaksi, koska ensi keväänä ilmestyvä romaanini liikkuu samoissa maailmoissa. 

Menneen ja tulevan viikon elän uppoutuneena kässärin työstämiseen ja maalaamiseen, koska vaimo ja vauva sukuloivat pohjoisessa. Täältä intensiivisen,  myyttisen, muinaisrunoja pursuavan, mutta proosan sanoin etenevän kirjailijaretriitin keskeltä ehdin kuitenkin sanoa tämän verran:

Menkää ihmeessä Paikkarin torpalle, Lönnrotin syntysijoille!


Esitykset Sampomäellä
Paikkarin torppa
Torpantie 20,
09220 SAMMATTI (Lohja)
(autolla Espoosta kolmen vartin ajelumatka)

La 9.7. klo 19
Su 10.7. klo 19
Ti 12.7. klo 19
Ke 13.7. klo 19
Pe 15.7. klo 22 yönäytös
La 16.7. klo 19

Hinnat
Aikuiset 15€
S-etukortilla 12€
Lapset 7€