keskiviikko 24. marraskuuta 2010

Kaikki muuttuu paremmaksi

Joulukuun 8. päivä julkaistaan kirja nimeltä Kaikki muuttuu paremmaksi. Siinä on viisikymmentä kirjoitusta siitä, miten elämä todellakin voi muuttua paremmaksi kuin miltä se ehkä joskus tuntuu. 

"Nuoruus on erityisen rankkaa niille, jotka eivät sovi annettuun muottiin. Homo- ja lesbonuorten itsemurhariski on tutkimusten mukaan kolmin–nelinkertainen muihin nuoriin verrattuna." 

Tämä on siis Todella Tärkeä kirja, joka antaa toivoa ja mahdollistaa myös jotain konkreettista (lue: asioita, jotka vaativat rahaa): kirjan tuotto lahjoitetaan kokonaisuudessaan Mannerheimin Lastensuojeluliiton lasten ja nuorten puhelimen ja netin kehittämiseen. Käytännössä tämä tarkoittaa nuorille mahdollisuutta kahdenkeskiseen chat-palveluun aikuisen kanssa useampina päivinä viikossa. Tuotoilla järjestetään myös koulutusta vapaaehtoisille päivystäjille seksuaaliseen suuntautumiseen ja sukupuoliseen identiteettiin liittyvissä kysymyksissä. MLL:a on joskus kritisoitu heteroydinperheiden suosimisesta vähemmistöjen kustannuksella. No, nyt he haluavat oppia ja muuttaa käytäntöjään. Kunnioitettavaa!

Olen iloinen ja ylpeä, siitä että olen saanut osallistua tähän projektiin. Minun kirjoitukseni on mukana kirjassa. Myös vaimoni Anna Kortesalmi on kirjoittanut kirjaan oman tarinansa.

Konseptin takana ovat Tommi Laitio, Alex Nieminen ja Saku Tuominen. Tommin lisäksi kirjaa on ollut toimittamassa Ani Kellomäki ja Johanna Laitinen. Kustantajana toimi Paasilinna-kustantamo.

Idea kirjaan syntyi Kaikki muuttuu paremmaksi -videon inspiroimana.

Julkkarit ovat Helsingissä 8.12. Jenny Woo -baarissa, Simonkatu 6. Bileet alkavat kello 19.30. Nähdään siellä! 3 kommenttia:

  1. Kiitos Seija!

    Siellä on munkin vaikeuksien-kautta-voittoon -tarinani. Nähdään julkkareissa!

    Olli

    VastaaPoista