keskiviikko 25. toukokuuta 2011

Kirjoja ja ruusuja, kirjailijakokouksia ja kyläjuhlia

Kirjatapahtumia ei ole koskaan liikaa. Minäkin päätin järjestää omat kirjapäivät lapsuuteni kotikylään. Olenhan joskus perustanut koulunkin.
(Niille, jotka ovat lukeneet Mangopuun: kirjapäivät pidetään Rekolassa, kuninkaallisen koivukujan päässä. ;)
Äinään kirjapäivät
Kyläjuhla

sunnuntaina kesäkuun 19. päivä
Niemimäen mansikkatilalla, Iso-Äiniöllä (Vääksystä 13 km pohjoiseen)

Ohjelmaa aikuisille ja lapsille:
tervetuliaismalja ja kirjailijahaastattelut (klo 12)
Myyttinen Äinää –diashow (klo 15)
lastennurkkaus, museo, moponäyttely ja maatilaeläimiä

Lounas alkaen kello 12.30 (10€/aikuinen, 5€/lapsi)
Riittävän tarjoilun takaamiseksi emäntä toivoo lounasilmoittautumiset 
puh. 0400-716609/Aila Niemimäki.
Maatilalla voi myös yöpyä (hinnat Niemimäen nettisivuilla).
Itse tapahtumaan on tietenkin vapaa pääsy!


Tervetuloa tapaamaan kirjailijoita ja kokemaan myyttinen Äinää!


Kirjailijalistaa ei ole vielä varmistettu: mukaan on tulossa (itseni ja vaimoni lisäksi) Katja Kaukonen, Meritta Koivisto, Elina Loisa, Harri István Mäki, Jani Saxell, Hanna van der Steen ja monia muita, joiden nimiä lisään tänne pikkuhiljaa.

Kyläyhteisölle tilaisuus merkitsee uutta, virkistävää kulttuuritarjontaa sekä harvinaista mahdollisuutta tavata kauempaakin tulleita kirjailijoita sekä ostaa kirjoja kirjapäivähintaan. Lapsiperheille tarjoamme mukavan sunnuntan ja iäkkäämmille ihmisille kerrankin kirjallisuustapahtuman ihan kotinurkilla. 

Lammen rannalla on pieni mökki, jossa kirjailijat saunovat lauantai-iltana ja puhuvat keskenään viisaita:


(Tämän sivun kuvat on linkitetty Niemimäen kotisivuilta.)

*****

Tosiaan kirjatapahtumia ei ole ikinä liikaa:

Eilen kiertelin vauvan kanssa Kirjan & Ruusun päivillä Helsingissä: kotiin toin useita hienoja kirjoja, joista kirjoitan pian tännekin. 

Helsingissä Kirjaa & Ruusua on aikaisemmin juhlistettu Suomen kustannusyhdistyksen järjestämässä kirjatapahtumassa. Viime vuosina toukokuun alun sää oli niin kauhea (muistan sen, koska seisoin itse lavalla ja puhuin viisaita sateenvarjon alla värjötteleville ihmisille, joita oli paikalla neljä ja nekin kaikki tuttujani), joten tänä vuonna kustannusyhdistys ei järjestänyt tapahtumaa lainkaan. Eri maissa Kirjaa & Ruusua juhlitaan kuitenkin eri aikoina vissiin vähän miten sattuu, joten miksei Suomessakin voisi joustaa sään mukaan? Tänä keväänä saimme nauttia tästä kirjallisesta tapahtumasta Helsingissä peräti kahdesti. Jälkimmäinen tilaisuus oli Into Kustannuksen ja Rosebud-kirjakaupan organisoima.

*****

Iso-Äiniön kesäkuisesta sunnuntaitapahtumasta siirryn suoraan Messilään, Lahden kansainväliseen kirjailijakokoukseen. Hieno, perinteikäs tapahtuma. Saan osallistua muun muassa legendaariseen kirjailijoiden jalkapallo-otteluun ja tietenkin moniin mielenkiintoisiin paneeleihin.

Ah, elämää! Ah, onnea! Ah, kirjakesää!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti