tiistai 24. tammikuuta 2012

Voittoon!

On se vain huimaa, että kuplavolkkari kisaa mersun kanssa! Pekka Haaviston kampanjabudjetti on muistaakseni noin kymmenesosa siitä summasta, millä Niinistö mainostaa. Mutta niin vain ovat samalla viivalla vaalien toisella kierroksella. Tässä on nyt kansa puhunut.

Suomalaiset ovat fiksuja. Me haluamme näköisemme presidentin. Ihmisen, jota on helppo lähestyä ja joka osaa hommansa. Me emme sokaistu koreista kuvista tai epäolennaisuuksista vaan pohdimme asioita syvemmin.

Tulee tiukka kisa.

Joitakin epäilyksen ääniä olen kuullut. Jotkut luulevat vaalien toisen kierroksen olevan jonkinlainen muodollisuus, läpihuutojuttu.
"No Sauli tän voittaa kuitenkin," he huokailevat. 
Miksi voittaisi? Siksikö, että Isot ja Vahvat voittavat aina? Eikö joskus tavallinen ihminen voisi onnistua? Eikö kakkonen kerrankin voisi olla ykkönen? Eikö se juuri ole suomalaisinta suomalaisuutta?

Sitä paitsi minä en suostu uskomaan, että demokratia on "läpihuutojuttu".

Tosin ei Pekka Haavistokaan ihan "tavallinen" ole: hänessä on sitä samaa, mitä Ahtisaaressakin - Pekan kokemus maailmalla erityisesti rauhantyön parissa on aivan omaa luokkaansa. Hänestä saisimme presidentin, josta voisimme olla ylpeitä.

Uskon, että pystymme voittamaan nämä vaalit. On syntymässä kansanliike aidon suvaitsevaisuuden puolesta. Ihmisestä tuntuu aina hyvältä huomata, että pienillä teoilla voi saada aikaiseksi isoja muutoksia, kunhan vain uskallamme tehdä näitä tekoja yhdessä. 

Minä sitten menin ja lahjoitin Pekan kampanjaan 10 euroa. Tilinumeron löysin kampanjasivuilta. (Sieltä muuten luin, että ihmiset todella haluavat tukea tätä ehdokasta: lahjoitusten summa on noussut huimaa vauhtia. Ihmiset antavat vähästään, mutta onhan meitä paljon!) 

Ja sitten ostin tyttärelle junalipun, jotta hänkin pääsee äänestämään ehdokastaan. Opiskelijan budjetti on pieni ja viimeisillä punnilla hankitaan mieluummin leipää ja maitoa.

Joskus demokratia on näin pienestä kiinni.

*****

Ultra Bran konsertti myytiin loppuun kahdessa tunnissa, mutta Pekan kampanjan ajalle on suunniteltu paljon muutakin mielenkiintoista. Itse osallistun ainakin kirjailijatapahtumaan 31.1. Paikkana tälläkin kertaa Ravintola Kuudes Linja Helsingissä.

Maakunnissa Pekan tapaa muun muassa Kemissä, Rovaniemellä, Tampereella ja Pirkanmaalla, Jyväskylässä, Kuopiossa, Vaasassa, Kokkolassa, Haminassa, Kouvolassa ja Kotkassa.

****

Hitsi, miten mieletön ajatus: kuplavolkkari voi ihan oikeasti voittaa mersun!


1 kommentti:

  1. Pieni on kaunista ja voimakasta.
    Pekassa on valovoimaa vaikka koko maailmalle jakaa !

    VastaaPoista