tiistai 7. helmikuuta 2012

Kaikenlaisia Pohjan akkoja

Pohjan akka lähtee tällä viikolla painoon! Lähetin juuri kustantajalle viimeiset korjaukset taittoversioon. On se kyllä kumma, miten sitä korjattavaa aina vain löytyy! Mutta hyvä juttu: olin perusteellinen, ja nyt on aika väliaikajuhlistaa.

Julkkareita juhlitaan 28.helmikuuta Taverna Pohjan Akassa Helsingissä. Tervetuloa kaikki blogia lukevat ja muutkin bloggaajat! Laitan lisätietoja tänne piakkoin.

Romaanissa on yksi luku, johon sain inspiraation työskennellessäni eräässä dementiakodissa, jossa Tapiolan seurakunnan pappi-Laasonen kävi soittamassa sahaa. Laasonen on ystävällisesti lupautunut esiintymään myös Pohjan akan julkkareissa, joten jotain kaunista ja erikoista on tiedossa:

Pappi soitti sahaa kuin Uduttaren valitusta. Seuloi sumua sormien välitse, ääni lipui leppälintu, vedestä nousi usva ja pienen pienet paljaat varpaat liukuivat pitkin järven pintaa, kävelivät vetten päällä ja viini levisi huuruksi, lastu minun suussani ehtoollisleipä.

Etsiessäni julkkaripaikkaa huomasin, että Pohjan akka on läsnä monessa:

- Helsingin Käpylässä on tietenkin tuo taverna,
jossa julkkarit pidetään:
- Kaapelitehtaalla on kankaanpainopaja:


- Frantsilalla yrttiuute, joka auttaa muun muassa kuumiin aaltoihin ja ärtyneisyyteen. :D- Eurooppanaisilla lehti

- Villavyyhdissä villalankaa- Alajärvellä kansallispukuliike, Vaasassa kotipalveluja tarjoava yritys, ja löysinpä yhden ennustajankin. Sauna Aitasta ja muun muassa Tampereen Luontokaupasta löytyy tämä upea saunahattu:

2 kommenttia: