tiistai 18. syyskuuta 2012

Divari

Tänään kävin divarissa. Rakastan vanhoja kirjoja myyviä kauppoja. Ne ovat kuin pieniä suklaapuoteja. En osaa kävellä niistä ulos tyhjin käsin.

Divarien ideana on kierrätys, aivan kuten kirpparienkin. Ja kirjastojen, tietenkin. Vanhoja kirjoja lukiessani mietin, kuka on pidellyt kirjaa käsissään ennen minua. Miksi sivun 108 yläreunassa on tuhrua ja mitä lukija on miettinyt, kun asetti kahvikuppinsa keskiaukeamalle niin, että se jätti tekstiin tummuneen rinkulan? Olen onnellinen, kun saan lukea.


Tällä kertaa kotiin kulkeutui Boccaccion Decamerone, jonka luin viimeksi 1900-luvulla. Alkuperäinen teksti on 1300-luvulta, ja 2000-luvulla siihen voi tutustua muun muassa Morren maailma -blogissa. Aikanaan novellikokoelma joutui jopa sensuurin kohteeksi, koska siinä kritisoidaan uskontoa ja kerrotaan pikkutuhmia erotiikkatarinoita.

Erotiikkateemaan sopii myös toinen divarivalintani ...aina joku kirjoittaa. Kirjailijoita Hämeestä. Teoksen on koonnut Kanta-Hämeen kirjailijayhdistys Vana -66.  Jaa, että miksikö tämä sitten on eroottissävyinen? No, siksipä tietenkin, että järjestämme hämäläiskirjailijoiden (ja vähän muidenkin) kanssa Hämeenlinnaan Erotiikkarappuset-tapahtuman marraskuun 9. päivänä. Mainostan sitä sitten lähempänä ajankohtaa. Luvassa mielenkiintoista kirjallista ohjelmaa ja eroottisten tekstien workshop! Jatkot avaavat pikkujoulukauden.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti